Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 13 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Laboratorní pulsní zdroj s výstupní lineární stabilizací
Lednický, Marek ; Dušek, Martin (oponent) ; Šebesta, Jiří (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou impulsních (spínaných) zdrojů. Teoretická část obsahuje historický vývoj, porovnání s lineárními zdroji a základní zapojení spínaných zdrojů. Dále obsahuje popis jednotlivých částí spínaných zdrojů jako jsou usměrňovače, měniče a stabilizátory. V praktické části se nachází návrh, popis funkce a sestavení laboratorního pulsního zdroje s výstupní lineární stabilizací.
Vliv stabilizátorů a dalších složek na výslednou kvalitu sypkých směsí pro výrobu zmrzlin
Sládková, Veronika ; Obruča, Stanislav (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Předložená diplomová práce byla zaměřena na studium vlivu stabilizátorů a dalších složek na výslednou kvalitu sypkých směsí pro výrobu zmrzlin. Diplomová práce byla řešena ve spolupráci s výrobcem směsí Frujo, a.s., Tvrdonice, a to za účelem výběru vhodného stabilizátoru pozitivně ovlivňujícího výslednou kvalitu výrobku. V rámci experimentální práce bylo analyzováno šest stabilizačních směsí, tři kompletní sypké směsi pro výrobu točených zmrzlin a jednotlivé suroviny pro výrobu těchto sypkých směsí. Sacharidy a lipidy byly stanovovány pouze ve stabilizačních směsích. Obsah sacharidů byl stanoven spektrofotometricky a pomocí HPLC/RI. Lipidové složky byly analyzovány pomocí TLC. Viskozita byla měřena rotačním viskozimetrem a byl sledován rozdíl tokových křivek jednotlivých kompletních směsí při užití odlišných stabilizačních směsí. Na základě měření viskozity byly vybrány vzorky, které byly podrobeny senzorické analýze. Stabilizační směs Stobicol byla podrobena analýze aktivních látek a byla u ní stanovena též antioxidační stabilita. Ve všech analyzovaných stabilizátorech i výsledných směsích byla testována mikrobiologická stabilita. Výsledné zmrzlinové směsi tří příchutí byly podrobeny analýze proteinů mikročipovou elektroforézou. Nejvyšší obsah celkových i redukujících sacharidů byl zjištěn v hydrolyzovaných vzorcích, přičemž nejvyšší hodnoty celkových sacharidů vykazovala stabilizační směs Meyprogen, u redukujících sacharidů směs Swissgum. Metodou TLC byl zjištěn téměř ve všech vzorcích obsah triacylglycerolů, který není v recepturách deklarován. U směsi Meyprogen byl potvrzen i výskyt diacylglycerolů, které by zde také neměly být přítomny. Na základě dosažených výsledků rheologických měření a srovnáním se senzorickou analýzou byl jako nejvhodnější stabilizátor k dalšímu průmyslovému použití navržen stabilizační produkt Meyprogen.
Laboratorní pulsní zdroj s výstupní lineární stabilizací
Lednický, Marek ; Dušek, Martin (oponent) ; Šebesta, Jiří (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou impulsních (spínaných) zdrojů. Teoretická část obsahuje historický vývoj, porovnání s lineárními zdroji a základní zapojení spínaných zdrojů. Dále obsahuje popis jednotlivých částí spínaných zdrojů jako jsou usměrňovače, měniče a stabilizátory. V praktické části se nachází návrh, popis funkce a sestavení laboratorního pulsního zdroje s výstupní lineární stabilizací.
Vliv konzervačních prostředků na senzorické vlastnosti šunky
Bělohoubková, Tereza ; Hudečková, Helena (oponent) ; Mikulíková, Renata (vedoucí práce)
Diplomová práce pojednává o vlivu přídavku aditiv na senzorické vlastnosti šunky. Teoretická část zahrnuje historii konzervace masných výrobků a charakterizaci šunky z legislativního hlediska a dle složení. Je popsán technologický způsob zpracování šunky v České republice i ve světě a nutriční význam dušené šunky. Práce dále obsahuje popis tradičních i nových metod senzorické analýzy. Teoretickou část ukončuje diskuze současného řešení problematiky. V praktické části byl optimalizován technologický postup přípravy šunky nejvyšší jakosti bez použití průmyslových výrobních zařízení. Byly připraveny vzorky šunky obsahující dusitanovou solicí směs, dusičnan sodný a vzorek šunky bez přídavku konzervantů. U těchto vzorků byl stanoven celkový obsah vlhkosti, bílkovin, popela a tuku běžnými normovanými metodami, které byly statisticky porovnány pomocí párových testů nebo analýzy variance (ANOVA) s výsledky získanými přístrojem FoodScanTM. Plynovou chromatografií s FID detektorem byl stanoven profil mastných kyselin u vzorků s obsahem aditiv a vzorku bez přídavku aditiv. Byl zkoumán vliv přídavku aditiv v šunce na nutriční charakteristiky, obsah mastných kyselin a na koncentraci TBARS (produkty oxidace tuků). V rámci senzorické analýzy byl studován vliv přídavku aditiv na senzorické vlastnosti šunky pomocí metody CATA. Senzorický panel se skládal ze spotřebitelů. V první senzorické analýze vzorků s přídavkem konzervantů (dusitanová solicí směs, dusičnan sodný, octan sodný a laktát sodný) byl vybrán spotřebiteli nejpřijatelnější šunka s obsahem dusitanové solicí směsi. Vybraný vzorek tvořil základ šunky pro druhé senzorické hodnocení vzorků s přídavkem antioxidantů (erythorbát sodný, butylhydroxyanisol, butylhydroxytoluen, askorbát sodný) a stabilizátorů (hydrogenfosforečnan sodný a fosforečnan draselný). V druhé senzorické analýze měli hodnotitelé potíže rozlišit vzorky mezi sebou. Součástí senzorické analýzy byl marketingový průzkum a studium percepce aditiv v šunce z pohledu spotřebitele.
Fyzioterapie nestability kolenního kloubu při poranění předního zkříženého vazu
Mikan, Zdeněk ; Molnár, Petr (vedoucí práce) ; Němeček, Ondřej (oponent)
79 ANOTACE Anotace Autor: Zdeněk Mikan Instituce: Rehabilitační klinika LF v Hradci Králové Název práce: Fyzioterapie nestability kolenního kloubu při poranění předního zkříženého vazu Vedoucí práce: Mgr. Petr Molnár Počet stran: 87 Rok obhajoby: 2013 Klíčová slova: přední zkřížený vaz, nestabilita, stabilizátory, oslabení, kolenní kloub V obecné části této bakalářské práce je popsána anatomie, biomechanika a kinezio- logie kolenního kloubu. Dále vyšetření kolenního kloubu, léčba konzervativní a operační. Obecná část je uzavřena popisem rehabilitačního programu. V praktické části je popsána rehabilitace dvou pacientů s poškozením předního zkří- ženého vazu. Jedná se o rehabilitaci ambulantní v různé fázi léčby. Společná oběma pacien- tům je nestabilita kolenního kloubu.
Laboratorní pulsní zdroj s výstupní lineární stabilizací
Lednický, Marek ; Dušek, Martin (oponent) ; Šebesta, Jiří (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou impulsních (spínaných) zdrojů. Teoretická část obsahuje historický vývoj, porovnání s lineárními zdroji a základní zapojení spínaných zdrojů. Dále obsahuje popis jednotlivých částí spínaných zdrojů jako jsou usměrňovače, měniče a stabilizátory. V praktické části se nachází návrh, popis funkce a sestavení laboratorního pulsního zdroje s výstupní lineární stabilizací.
Fyzioterapie nestability kolenního kloubu při poranění předního zkříženého vazu
Mikan, Zdeněk ; Molnár, Petr (vedoucí práce) ; Němeček, Ondřej (oponent)
79 ANOTACE Anotace Autor: Zdeněk Mikan Instituce: Rehabilitační klinika LF v Hradci Králové Název práce: Fyzioterapie nestability kolenního kloubu při poranění předního zkříženého vazu Vedoucí práce: Mgr. Petr Molnár Počet stran: 87 Rok obhajoby: 2013 Klíčová slova: přední zkřížený vaz, nestabilita, stabilizátory, oslabení, kolenní kloub V obecné části této bakalářské práce je popsána anatomie, biomechanika a kinezio- logie kolenního kloubu. Dále vyšetření kolenního kloubu, léčba konzervativní a operační. Obecná část je uzavřena popisem rehabilitačního programu. V praktické části je popsána rehabilitace dvou pacientů s poškozením předního zkří- ženého vazu. Jedná se o rehabilitaci ambulantní v různé fázi léčby. Společná oběma pacien- tům je nestabilita kolenního kloubu.
Laboratorní pulsní zdroj s výstupní lineární stabilizací
Lednický, Marek ; Dušek, Martin (oponent) ; Šebesta, Jiří (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou impulsních (spínaných) zdrojů. Teoretická část obsahuje historický vývoj, porovnání s lineárními zdroji a základní zapojení spínaných zdrojů. Dále obsahuje popis jednotlivých částí spínaných zdrojů jako jsou usměrňovače, měniče a stabilizátory. V praktické části se nachází návrh, popis funkce a sestavení laboratorního pulsního zdroje s výstupní lineární stabilizací.
Laboratorní pulsní zdroj s výstupní lineární stabilizací
Lednický, Marek ; Dušek, Martin (oponent) ; Šebesta, Jiří (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou impulsních (spínaných) zdrojů. Teoretická část obsahuje historický vývoj, porovnání s lineárními zdroji a základní zapojení spínaných zdrojů. Dále obsahuje popis jednotlivých částí spínaných zdrojů jako jsou usměrňovače, měniče a stabilizátory. V praktické části se nachází návrh, popis funkce a sestavení laboratorního pulsního zdroje s výstupní lineární stabilizací.
Vliv stabilizátorů a dalších složek na výslednou kvalitu sypkých směsí pro výrobu zmrzlin
Sládková, Veronika ; Obruča, Stanislav (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Předložená diplomová práce byla zaměřena na studium vlivu stabilizátorů a dalších složek na výslednou kvalitu sypkých směsí pro výrobu zmrzlin. Diplomová práce byla řešena ve spolupráci s výrobcem směsí Frujo, a.s., Tvrdonice, a to za účelem výběru vhodného stabilizátoru pozitivně ovlivňujícího výslednou kvalitu výrobku. V rámci experimentální práce bylo analyzováno šest stabilizačních směsí, tři kompletní sypké směsi pro výrobu točených zmrzlin a jednotlivé suroviny pro výrobu těchto sypkých směsí. Sacharidy a lipidy byly stanovovány pouze ve stabilizačních směsích. Obsah sacharidů byl stanoven spektrofotometricky a pomocí HPLC/RI. Lipidové složky byly analyzovány pomocí TLC. Viskozita byla měřena rotačním viskozimetrem a byl sledován rozdíl tokových křivek jednotlivých kompletních směsí při užití odlišných stabilizačních směsí. Na základě měření viskozity byly vybrány vzorky, které byly podrobeny senzorické analýze. Stabilizační směs Stobicol byla podrobena analýze aktivních látek a byla u ní stanovena též antioxidační stabilita. Ve všech analyzovaných stabilizátorech i výsledných směsích byla testována mikrobiologická stabilita. Výsledné zmrzlinové směsi tří příchutí byly podrobeny analýze proteinů mikročipovou elektroforézou. Nejvyšší obsah celkových i redukujících sacharidů byl zjištěn v hydrolyzovaných vzorcích, přičemž nejvyšší hodnoty celkových sacharidů vykazovala stabilizační směs Meyprogen, u redukujících sacharidů směs Swissgum. Metodou TLC byl zjištěn téměř ve všech vzorcích obsah triacylglycerolů, který není v recepturách deklarován. U směsi Meyprogen byl potvrzen i výskyt diacylglycerolů, které by zde také neměly být přítomny. Na základě dosažených výsledků rheologických měření a srovnáním se senzorickou analýzou byl jako nejvhodnější stabilizátor k dalšímu průmyslovému použití navržen stabilizační produkt Meyprogen.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 13 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.